Благојевић др Срђан

Менаџмент информационе безбедности

др Срђан Благојевић рођен је у Београду и има звање доктора наука у области менаџмента и бизнисакао и магистра из међународне економије, област, пословна дипломатија.
Након дипломирања на Саобраћајном Факултету у Београду, ПТТ смеру, запошљава се у фабрици за производњу дигиталних телефонских централа „Еи Пупин ГТЕ“где као инжењер ради на конфигурисању и продаји дигиталних централа за интегрисану комутацију говора и података. Са места руководиоца продаје, 1993. године са породицом одлази у Канаду где се запошљава у једној од водећих компанија за производњу опреме за изградњу мрежа за пренос података са задатком међународног ширења пословања.
2000. године постаје потпредседник за продају и маркетинг,исте компаније, на глобалном тржишту. Током година проведених на раду у Канади, паралелно похађа курсеве стручног усавршавања из области Информационе Технологије и пословног преговарања.
2000. оснива компанију „Информационе технологије“ која је у том тренутку лидер у области Интернет сервиса а 2001. године, по повратку у Србију, бива изабран на место ГенералногДиректораЈП „ПТТ Србија“ и председника управног одбора Поштанске штедионице.
2003. године почиње да развија нову компанију за развој и експлоатацију СМС и телефонских сервиса и услуга „СМС НЕТ“ која постаје пионир у области СМС гласања на медијима. У склопу рада у компанији, a у сарадњи са катедром за акустику електротехничког факултета у Београду, учествује у изради патента под бројем 49874 „Програм за детекцију емоција у људском говору“.
Од 2011. Године стално је запослен на Високој школи струковних студија из Чачка где је изабран у звање предавача из области Менаџмента и Економије.

Подели ово